MAT OMBORD

 

1. Strömmingslåda med Västerbottenost

Antal portioner: 4

Ingredienser 

600g strömmingsfilé
2 tsk salt
malen svartpeppar
smör till formen
2 msk senap (ta den du har)
2 dl vispgrädde
2 dl riven västerbottenost (finns färdig i påse)

Så här gör du 

Salta och peppra strömmingsfiléerna på köttsidan.
Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt.
Lägg rullarna i en smord form.
Blanda senap och grädde och häll det över strömmingen.
Strö över riven västerbottenost

Sätt in i 225 grader varm ugn i cirka 25 min.

Ätes varm till buffé eller till kokt potatis.

Går även att göra i Optimus miniugn (var försiktig med värmen då)

  

2. Ångbåtsbiff

Antal portioner: 4

Ingredienser

4 4 skivor utskuren biff
6 6 rödlökar
4 4 msk smör
salt
malen vitpeppar
1/21/2 dl vatten
kokt potatis

Så här gör du

Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna ringar. Låt 1 msk smör bli nätt och jämnt ljusbrunt i en stekpanna. Stek löken på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig, ljusbrun, nätt och jämnt genomstekt och har spänsten kvar. Vänd ner 1 tsk salt och lägg över löken i en skål.

Platta ut biffarna lätt med knytnäven, krydda med salt och vitpeppar. Låt 2 msk smör brynas i het stekpanna. Bryn biffarna ca 1 minut på varje sida om de ska vara rosa, ca 1 1/2 minut om de ska bli genomstekta. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar. Slå bort det brända smöret.

Låt ytterligare 1 msk smör bli gyllenbrunt på medelvärme. Lägg i löken och låt den bli genomvarm. Häll på 1/2 dl vatten och låt blandningen puttra några ögonblick. Häll lökskyn över biffarna.

 

"Rolles Köttfärssås"

Ingredienser

600g nötfärs (går även med blandfärs)
1 gul lök
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1 liten burk skivade champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar
4 - 5 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2,5 dl cream fraiche
3 dl vispgrädde

smör till stekning

 

Så här gör du

Hacka löken och bryn i en stekgryta.
Tillsätt färsen salta, peppra och bryn något.
Strimla paprikorna och tillsätt tillsammans med svampen och bryn vidare.
Tillsätt sambal oelek, tomatpuré, grädde och cream fraiche, rör om.
Låt puttra några minuter.
Strax innan ni tar av grytan från spisen så tillsätt vitlöken, rör om.
Serveras till nykokt pasta med riven parmesanost på.

Smaklig måltid.....!

Vegabåt.se

 

 

 SMHI Borka

"Klicka på loggan"

 

 

KUSTVÄDER:  
Många stationer

"Klicka på loggan"

 

FINNS PÅ FACEBOOK

 

"Klicka på bilden"

fb-foto-logga.jpg

 

 SKIPPER ROLAND


Skipper himself......

Vem är han klicka "här"

skipper-2.jpg

 

Navigare necesse est

bild-5.jpg

Solnedgång Öregrundsgrepen.
Foto: Skipper

 

Havet är en vacker vy
här kan man se morgonen gry

Även kan man se solen gå ner
och annat väder man också ser

Vi somnar djupt bredvid varann
lyckliga att vi äntligen fann
Ett hem med utsikt så briljant
det är vår stora diamant.....

Att segla är nödvändigt…

 

Hälsingland

hlsingekarta-borka.jpg

 

Hudiksvalls skärgård

hudiksvalls-skargard.jpg

 

KONTAKT

Kontakta oss  "här"