Sommaren 2012

Sommaren 2012 blev väl inte riktigt som man hade önskat vädermässigt. Trots detta har jag/vi tillbringat väldigt många dagar och nätter i vår Vega. Eftersom jag numer är ordförande i vår båtklubb EBS (Enångers Båtsällskap) så har jag varit på plats hela våren och sommaren för att sätta mig in i hela verksamheten samt att lära känna alla trevliga människor. Det har på det viset varit en mycket bra sommar med många, långa och trevliga pratstunder.

Denna sommar har vi inte varit på någon långsegling utan tagit kortare turer i vår fina skärgård. Ibland bara över dagen men ofta flera dagar i sträck då vädret varit bra. En vecka seglade jag med min äldsta dotter och två av mina barnbarn. Det var en underbar vecka då vi prickade in finväder i flera dagar.

Den nya inombordmotorn "Beta 14" har fungerat över förväntan bra med nu cirka 40 gångtimmar. Inga missljud, vibrationer eller skakningar. Den går tyst och fint och är väldigt bränslesnål. Den är betydligt starkare mot Volvo Pentan som jag hade tidigare, trots att det inte skiljer så många hästkrafter. Nu toppar den cirka 7 knop och marschfart på dryga 5 knop. Om jag ska påpeka något lite negativt så är det vid vissa varvtal ett ljud från propellern. Ska kolla om det är på grund av stävlagret som är det enda som jag inte bytt. Annars är jag mycket nöjd och kan varmt rekommendera denna motor till andra Vegaägare som funderar på att byta motor. Det bemötande och den hjälp jag fått från Göran Brohäll på Brohäll Marin är värt att omnämnas som något mycket positivt.

Nu får vi se hur vädret blir framöver och hur många turer till det blir för i år. Upptagning för vår del blir den 13 oktober då "Neira" förflyttas upp på land för vintervila.

Men vi hörs innan dess.....

/Skipper.

 

 

8 sep 2012

Vegabåt.se

 

 

 SMHI Borka

"Klicka på loggan"

 

 

KUSTVÄDER:  
Många stationer

"Klicka på loggan"

 

FINNS PÅ FACEBOOK

"Klicka på bilden"

fb-foto-logga.jpg

 

ÄVEN PÅ INSTAGRAM

"Klicka på bilden"

 SKIPPER ROLAND


Skipper himself......

Vem är han klicka "här"

skipper-2.jpg

 

Navigare necesse est

bild-5.jpg

Solnedgång Öregrundsgrepen.
Foto: Skipper

 

Havet är en vacker vy
här kan man se morgonen gry

Även kan man se solen gå ner
och annat väder man också ser

Vi somnar djupt bredvid varann
lyckliga att vi äntligen fann
Ett hem med utsikt så briljant
det är vår stora diamant.....

Att segla är nödvändigt…

 

Hälsingland

hlsingekarta-borka.jpg

 

Hudiksvalls skärgård

hudiksvalls-skargard.jpg

 

KONTAKT

Kontakta oss  "här"